Ontrouw wat nu?

Een huwelijk wordt vaak gezien als een romantisch ideaal waar we in deze tijd zo naar op zoek zijn. Een relatie moet bij voorkeur voorzien zijn van alle facetten. 

Vreemdgaan is een
signaal van achterstallig onderhoud.

De realiteit is dat een groot percentage van de mensen vreemd gaat. In een langdurige relatie is 1 op 3 onderweg ontrouw. 

Vreemdgaan is een signaal van achterstallig onderhoud. Je vindt iets in de ander, een stukje van jezelf wat er tot dan toe niet kon zijn. Het kan ook zijn dat het er ooit was, maar naar de achtergrond is verdwenen. Het kan zelfs zo zijn dat er een grote leegte is ontstaan en dat deze leegte opgevuld moet worden. Die behoefte kan erg groot zijn bewust en onbewust.

Gemis uit je jeugd. Een niet vervulde behoefte of een verkeerd ingevulde behoefte. De aandacht van de ander is vaak een helende ervaring. Je hervindt iets van jezelf. Het kan zelfs zo zijn dat jij je onbewust aangetrokken voelt voor hetgeen een ander kan aanvullen bij jou. 

De dader of de trouwe?

Ongrijpbaar, mysterieus een avontuur, toe aan afwisseling. Als je iets ontdekt bij een ander wat bijzonder en waardevol is. 
De vreemdganger is de dader en de ander de trouwe. Zo wordt er bewust en onbewust gesproken over de overspelige. 

Durf je aandeel, jouw leegte, jouw stuk onder ogen te zien. Doe je dit niet dan zie je vaak dat de nieuwe partner een herhaling is van  je ex-partner. Ga dit ontdekken over jezelf.