Een vakantie met grote verwachtingen.

Lang naar uitgekeken, het is vakantie, nu gaat het gebeuren…

Dat moment dat jij zou pakken om de boel op orde te krijgen, ontspannen en opladen. Het moment van rust. En daar zit je dan en er gebeurt niets.

Wat moet ik met mijn leven? Hoe krijg ik rust in mijn hoofd? Een hoofd vol losse flodders, gedachten die alle kanten uitschieten.

Je voelt dat je voor jezelf moet gaan kiezen, je niet meer wil laten leiden door externe situaties zoals je omgeving, je ex partner en al het andere wat je veel negatieve gedachten bezorgd, maar waar begin je?

De vakantie is hét moment waarop je korte metten wilt maken met alles wat energie vreet, alles wat je niet meer dient. Hét moment om de knop om te zetten. Althans dat was je intentie.

Je bent het aan jezelf verplicht.

Je bent je bewust (alweer) dat het anders moet, dat het roer om moet en het is je tot nu toe niet gelukt. Zo balen en frustrerend!

De zomervakantie laat je weer even stilstaan bij jezelf, hoe jij je leven leidt en hebt ingericht. Je verlangens die steeds maar weer verlangens blijven.

Hoe vaak wil je nog uitstellen? Hoe vaak ga jij nog besluiten dat je jouw leven anders wilt inrichten en toch weer op de oude voet doorgaan? Je laat je steeds weer leiden door je alledaagse patronen en gewoontes. Welke op dat moment ‘veilig’ voor je zijn.

Het kan anders en dat mag. Sterker nog, je bent het aan jezelf verplicht er alles aan te doen jezelf goed te voelen, rust in je hoofd te ervaren en geluksmomenten te creëren. Blij zijn met jezelf en met jouw aanwezigheid.

Beslis nu en kies voor jezelf, een nieuw hoofdstuk waarbij je hetgeen wat er was, je relatie, het ‘complete’ gezin en alles wat er aan vastzat, achter je laat. En natuurlijk kan je het niet uitwissen, maar ga het loskoppelen. Uit je hoofd en uit je lichaam. Parkeer het buiten jezelf zodat jij er op afstand helder naar kunt kijken. Dan komt er ruimte voor jouw deel en maak je de weg vrij om jouw pad te bewandelen en toe te geven aan je behoeftes. Ja, dan lukt het je om die knop dan nu eindelijk echt om te zetten.

Bevrijd jezelf!

Ben eerlijk naar jezelf!

Hoe zit het bij jou? Hoe vaak heb jij je al voorgenomen dat het anders moet en het toch weer uitgesteld?